Založ si blog

Nový trend v materskej škôlke

O Overtonových oknách som po prvýkrát počula pred pár rokmi. Zaujalo ma, že ich autor bol ekonóm, ktorý vo svojej teórii vystihol, ako jednoducho, v pár krokoch, urobiť z toho, čo je nemorálne najväčší trend. A ten, kto ukáže, že cisár je nahý, je najväčší idiot.

Zacielené na deti

Som obyčajná žena, mama štvrtáčky. Sem-tam mi spomenie, že jej spolužiačky fičia na TikToku. Dcéra je pred týmito aplikáciami uchránená. Vidím, ktoré trendy sú medzi mladými najpoužívanejšie. Tie, aby sa odlišovali z davu. Cítili sa nielen druhým pohlavím, ale aj vlkom či psom. Pretože je to ich identita. Pred pár dňami som sa dostala k videu z jednej zahraničnej materskej škôlky, kde deťom pripravili „kultúrny“ program. Hlavnými hosťami boli transgender umelci, ktorých program pripomínal striptíz. Len som si povzdychla. Pretože akonáhle niekto v komentároch poukázal na to, že toto pre deti fakt nie je oukej, bol onálepkovaný. Homofób, netolerantný idiot, až po nadávky, ktoré je lepšie nespomínať.

Späť k Overtonovým oknám. Prvý krok je jednoduchý. Najprv je niečo neprípustné. (Predstavte si, čo by bolo, keby ste toto video ukázali pred desiatimi rokmi svojej babičke). V druhom kroku sa začínajú stierať hranice. Pozdvihovať práva malej skupiny ľudí. V treťom kroku sa k ním budú vyjadrovať odborníci. Pri čítaní ich výplodov máte pocit, že práva menšiny musia byť nad práva väčšiny. A v poslednom bode úpravy pravdy cez okná Overtona dostanete to, o čo vlastne išlo. Ktokoľvek sa ozve a ukáže, že niečo nie je v poriadku, tak je potupený, onálepkovaný, riešia ho psychológovia a terapeuti, pretože „problém je určite len v ňom.“

Stojíme na okraji priepasti. Overtonovým oknom prechádzajú už aj pedofili. To, čo bolo ešte prednedávnom psychická úchylka, sa začína tolerovať. Pretože sú to priatelia detí. A my predsa nesmieme raniť ich city. Ani tak nechápavé deti v škôlke, ktoré sa musia dívať na transgender s rozkročenými nohami. Pretože to je vraj umenie.

Som gay, no a čo!

07.03.2023

Zazvonil zvonček. Pri bráne stojí postava, na niekoho sa podobá. Vnučka? Čo by tu tá robila, chodievajú len raz do roka, v lete. Tak kto je to v tom ružovom kabáte? Božinku, veď je to Janko! V lete s rodičmi neprišiel, nedalo sa mu, tak sa ukázal teraz. Joj či som rada. Kráčam chodníkom ku bráničke a pomaly sa snažím spracovať, čo vidím. Oči už nemám najlepšie, veď [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

absurdistan

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3861x
Priemerná čítanosť článkov: 1931x

Autor blogu

Kategórie

Archív