Založ si blog

To bola teda bomba.

My sme sa ako deti inak zabávali. Lepili sme si do vlasov žuvačky, obhadzovali sme sa špongiami, ktoré smrdeli jak šľak. Jasné, nebol to ideál ani ušľachtilej zábavy, ani ničoho podobného, aj v tej dobe bolo potrebné mať široké lakte, šikanovali sa deti, pre rôzne dôvody. Od priezviska, cez situáciu doma, až po kilá navyše. Nemal sa im kto venovať, radšej si zahryzli do jazyka, pretože aj rodičia brali ako šikanu ako niečo, čo „zoceľuje osobnosť.“ Alebo sa pamätáte na to:

Nerev, lebo ti dám na to dôvod? Dnes som si spomenula na zmesku zážitkov z detstva z iného dôvodu. V diári naplánované pracovné telefonáty a do toho mi volajú zo školy, kde mám dieťa na druhom stupni. Vo viacerých školách nahlásili bombu. Deti stáli vonku, v daždivom počasí, čakali na rodičov, ktorí ich prídu zobrať. Boli radi, že sa nemusia učiť. A rodičia? Krásna úloha: Vyjasniť vážnosť situácie zamestnávateľovi, ktorý nie vždy je prístupný na takéto móresy, prípadne prosiť starých rodičov, susedov z ulice, či by sa nemohli na pár hodín postarať o ratolesť.

Mohli. Ja mám už dieťa doma, ale spolu s ňou ďalšie, ktoré nemali kde ostať. Našťastie už sú v takom veku, že im netreba vytvárať program. Jediné, čo chcú, je teplý obed, nad ktorým neohrnú nos, prístup na Wifi a svätý pokoj. To posledné by som potrebovala aj ja. Začína mi pracovný hovor. Z izby sa ozýva hluk. Pripomína mi to kovidové časy, kedy sme sa mnohí pokúšali pracovať vo fakt neznesiteľných podmienkach.

Toš k zábave, ktorú niekto považuje za skvelú. Nahlasovanie bômb. Možno tých, čo prišli s tak skvelým nápadom, treba zamestnať. Keď máš ruky a hlavu zamestnané, nemáš čas na hlúposti.

Prudérnosť alebo zdravý rozum?

08.05.2024

Som odchovaná na „televíznych pondelkoch“. Zbožňovala som rozhlasové hry. Hnevala sa, že nemôžem chytiť stanicu Devín, na ktorej išla vážna hudba. Nie preto, že sa to tak malo. Páčilo sa mi to, bolo to krásne a ušľachtilé. A za každou tou nádherou bolo kopec driny majstrov… Páni herci a panie herečky, ktorí do hĺbky študovali každú postavu, aby pochopili jej [...]

Som gay, no a čo!

07.03.2023

Zazvonil zvonček. Pri bráne stojí postava, na niekoho sa podobá. Vnučka? Čo by tu tá robila, chodievajú len raz do roka, v lete. Tak kto je to v tom ružovom kabáte? Božinku, veď je to Janko! V lete s rodičmi neprišiel, nedalo sa mu, tak sa ukázal teraz. Joj či som rada. Kráčam chodníkom ku bráničke a pomaly sa snažím spracovať, čo vidím. Oči už nemám najlepšie, veď [...]

Nový trend v materskej škôlke

06.03.2023

O Overtonových oknách som po prvýkrát počula pred pár rokmi. Zaujalo ma, že ich autor bol ekonóm, ktorý vo svojej teórii vystihol, ako jednoducho, v pár krokoch, urobiť z toho, čo je nemorálne najväčší trend. A ten, kto ukáže, že cisár je nahý, je najväčší idiot. Zacielené na deti Som obyčajná žena, mama štvrtáčky. Sem-tam mi spomenie, že jej spolužiačky [...]

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

irán.  Ebráhí Raísí

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov, pátrajú po ňom

19.05.2024 16:04, aktualizované: 18:12

Spolu s Raísím cestoval aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

danko, majerský

Danko: Za okrúhly stôl by si mali sadnúť médiá a vládna koalícia. Líder KDH avizuje nové pravidlá aj mediálny úrad

19.05.2024 15:30, aktualizované: 17:20

Podľa lídra KDH Milana Majerského by sa nad sebou mali zamyslieť aj novinári, no „zošnurovať“ médiá podľa neho nie je najlepší spôsob.

Elon Musk

Elon Musk spustil v Indonézii satelitný internet Starlink

19.05.2024 15:01

Poskytuje ju Muskova spoločnosť SpaceX pre národný zdravotnícky sektor a cieľom je tiež zlepšiť prístup na internet v odľahlých častiach súostrovia.

absurdistan

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 6714x
Priemerná čítanosť článkov: 1679x

Autor blogu

Kategórie